Chleb żytni wyprodukowany na naszym naturalnym zakwasie (żytnim i pszennym), doskonalonym od pokoleń, z wydłużonym procesem fermentacji oraz tradycyjnym procesem rozrostu. Kusi niezwykłym smakiem i aromatem, unikalnym dzięki tradycyjnej recepturze i indywidualnemu podejściu. Posiada bogate wnętrze, wypełniony ziarnami, owocami żurawiny, a także pozytywnie oddziałującymi na nasze zdrowie jagodami goji oraz ostropestem plamistym. Tradycja i zdrowie zaklęte w bochenku, wyłącznie z naturalnych składników.
Mąka żytnia 720, zakwas żytni (mąka żytnia, woda), zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), ziarna słonecznika, wykiełkowane ziarno żyta, jagody goji, żurawina, siemię lniane, ostropest mielony, owoce żurawiny, słod żytni jasny i ciemny, otręby pszenne, woda, sól.
Składniki | w 100g |
wartość energrtyczna (kcal) | 253 |
tłuszcz | 12,3 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 |
węglowodany | 41 |
w tym cukry | 4,2 |
błonnik | 8,3 |
białko | 12,7 |
sól | 1,5 |