Twoja przeglądarka jest przestarzała! Najnowszą wersje możesz pobrać tu
Chleb Poznański
Chleb Poznański
Chleb Poznański

Wykonany na zakwasie pszennym  i żytnim z dodatkiem mąki jęczmiennej. Ma wiele właściwości  prozdrowotnych takich jak: wysoki poziom witamin z grupy B oraz składników mineralnych, a przede wszystkim cynku,  fosforu, magnezu, manganu, miedzi, selenu i żelaza. Dobrze wpływa na ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu. 

Zakwas żytni (mąka żytnia720), zakwas pszenny (zaparzana maka pszenna 750), woda, drożdże, sól, mąka słodowa jęczmienna.

Składniki w 100g
wartość energrtyczna (kcal) 255
tłuszcz 0,97
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15
węglowodany 50,3
w tym cukry 0,63
błonnik 3,3
białko 6,4
sól 1,4

Inne produkty