Chleb mieszany z dodatkiem słonecznika, soi i siemienia lnianego. Pozytywnie wpływa na poziom ciśnienia i cholesterolu, zawiera błonnik, mikro- oraz makroelementy takie jak magnez, wapń czy żelazo, witaminy z grupy B oraz D, A, E, a także antyoksydanty. Zdrowy i pyszny.
Mąka pszenna 750, mąka żytnia 720, zakwas żytni (mąka żytnia 720, woda), zakwas pszenny (maka pszenna, woda), ziarno słonecznika, soja, siemię lniane, słód jęczmienny miodowy, drożdże piekarskie, woda,sól.
SKŁADNIKI
Składniki | w 100g |
wartość energrtyczna (kcal) | 293 |
tłuszcz | 6,5 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,66 |
węglowodany | 46,9 |
w tym cukry | 0,7 |
błonnik | 4,4 |
białko | 9 |
sól | 1,4 |