Chleb na naszym własnym zakwasie, wytworzony z wielu rodzajów mąk gruboziarnistych. Dzięki wykorzystaniu procesu zaparzania części mąki żytniej użytej do produkcji tego chleba, jest on łatwiej przyswajalny, dłużej pozostaje świeży i aromatyczny. Jego walory smakowe i zdrowotne podnoszą jabłka i miód.
Mąka żytnia 720, mąka żytnia razowa 2000, mąka żytnia 1150, mąką pszenna 750, mąka żytnia słodowana, jabłka, woda, miód, sól, sezam.
SKŁADNIKI
Składniki | w 100g |
wartość energrtyczna (kcal) | 235 |
tłuszcz | 0,9 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,03 |
węglowodany | 49,7 |
w tym cukry | 3 |
błonnik | 4 |
białko | 4,7 |
sól | 1,2 |