Dzięki zastosowaniu pełnoziarnistej mąki żytniej chleb jest bogaty w wartościowe składniki odżywcze i stanowi zdrową podstawę diety. Zawarty w nim błonnik utrzymuje dłużej uczucie sytości i pomaga utrzymać prawidłową wagę ciała. Powstały na naturalnym zakwasie opartym od rodzinną tradycję dłużej zachowuje świeżość.
Mąka żytnia razowa 2000, mąka żytnia 1150, żyto płatkowane, zakwas żytni (mąka żytnia 720, woda), zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), olej, drożdże piekarskie, woda,sól.
SKŁADNIKI
Składniki | w 100g |
wartość energrtyczna (kcal) | 274 |
tłuszcz | 2,7 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,89 |
węglowodany | 53,5 |
w tym cukry | 11,6 |
błonnik | 4,6 |
białko | 5,6 |
sól | 1,3 |