Wyjątkowy chleb mieszany na naturalnym zakwasie z mąką razową. Wydłużona fermentacja zapewnia korzystny wpływ na trawienie, lepszy rozkład glutenu oraz wolniejsze uwalnianie glukozy. Dzięki temu sprzyja utrzymaniu prawidłowej masy ciała oraz dłużej utrzymuje się poczucie sytości. Dodatkowo stanowi świetne źródło witamin oraz pozytywnych wartości odżywczych.
Mąka pszenna 750, mąka razowa 2000, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), słód jęczmienny jasny, woda, drożdże piekarskie, sól.
SKŁADNIKI
Składniki | w 100g |
wartość energrtyczna (kcal) | 246 |
tłuszcz | 0,88 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,12 |
węglowodany | 50,6 |
w tym cukry | 0,48 |
błonnik | 2,9 |
białko | 6,6 |
sól | 1,3 |