
Powstały z połączenia trzech rodzajów mąk na zakwasie pszennym, chleb 10 ziaren vegan to świetne uzupełnienie diety o aminokwasy i witaminy. Wpływa pozytywnie na trawienie, powoduje wolniejsze uwalnianie glukozy a także dłużej utrzymuje poczucie sytości - dzięki temu sprzyja utrzymaniu prawidłowej wagi ciała. Wszystko to jednak blaknie przy jego wyjątkowym smaku i unikalnym aromacie.
Mąka pszenna, zakwas pszenny, mąka orkiszowa, mąka żytnia słodowa, woda, cukier, sól.
Ziarna: siemię lniane, sezam, ziarna słonecznika, owies, żyto, gryka, proso, jęczmień, pestki dyni, mak.
SKŁADNIKI
| Składniki | w 100g |
| wartość energrtyczna (kcal) | 285 |
| tłuszcz | 4,3 |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,48 |
| węglowodany | 49,7 |
| w tym cukry | 3,5 |
| błonnik | 3,7 |
| białko | 8,6 |
| sól | 1,2 |