Powstały z połączenia trzech rodzajów mąk na zakwasie pszennym, chleb 10 ziaren vegan to świetne uzupełnienie diety o aminokwasy i witaminy. Wpływa pozytywnie na trawienie, powoduje wolniejsze uwalnianie glukozy a także dłużej utrzymuje poczucie sytości - dzięki temu sprzyja utrzymaniu prawidłowej wagi ciała. Wszystko to jednak blaknie przy jego wyjątkowym smaku i unikalnym aromacie.
Mąka pszenna, zakwas pszenny, mąka orkiszowa, mąka żytnia słodowa, woda, cukier, sól.
Ziarna: siemię lniane, sezam, ziarna słonecznika, owies, żyto, gryka, proso, jęczmień, pestki dyni, mak.
SKŁADNIKI
Składniki | w 100g |
wartość energrtyczna (kcal) | 285 |
tłuszcz | 4,3 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,48 |
węglowodany | 49,7 |
w tym cukry | 3,5 |
błonnik | 3,7 |
białko | 8,6 |
sól | 1,2 |