Twoja przeglądarka jest przestarzała! Najnowszą wersje możesz pobrać tu

O firmie

Jakość jest u nas chlebem powszednim…

Nasza piekarnia powstała z miłości do piekarskiego rzemiosła. Już trzecie pokolenie kontynuuje rodzinne tradycje, piekąc chleby na tradycyjnym żytnim zakwasie, prowadzonym trójfazowo tak jak robił to ojciec i dziadek obecnego właściciela.

Z doświadczenia wiemy, że dobre pieczywo potrzebuje czasu, by zachwycić swym smakiem i aromatem . Dlatego nasze wyroby tworzymy w oparciu o wiedzę i doświadczenie zdobyte przez lata pracy przy produkcji pieczywa oraz wybornych ciast i przekąsek, które codziennie goszczą na Państwa stołach.

Nasza misja to pieczenie zdrowych, doskonałych w smaku produktów oraz troska o  zadowolenie i dobre samopoczucie naszych Klientów.

Obecnie nasza firma jest jednym z najlepiej wyposażonych i najnowocześniejszych przedsiębiorstw piekarniczo-cukierniczych w Polsce.

Na przestrzeni lat rozwinęliśmy własną sieć sklepów oraz zyskaliśmy uznanie klientów i wielu znakomitych partnerów handlowych.

Nasz rozwój dobrze obrazuje liczba osób zatrudnionych – od 3 w 1999 roku do ponad 150 obecnie.

2020

Oferujemy blisko 200 wyrobów piekarniczych i 120 cukierniczych. Sercem naszej działalności jest piekarnictwo, ale możemy się też pochwalić się bogatym asortymentem produktów cukierniczych.

Nasze pieczywo jedli Ojciec Święty Jan Paweł II i prezydent Stanów Zjednoczonych Bill Clinton.

2009

Gromulski Piekarnia Cukiernia w dalszym ciągu rozwijając się, powiększa swój asortyment, kadrę pracowniczą oraz flotę. W 2006 roku rozpoczyna budowę nowoczesnej piekarni w Mińsku Mazowieckim przy ul. Przemysłowej 2.

W niespełna 3 lata, w dzień Św. Klemensa, patrona Piekarzy z 14 na 15 marca 2009 roku, Piekarnia rozpoczyna działalność w nowym obiekcie, który spełnia najwyższe standardy europejskie.

Kolejnym przełomowym rokiem w rodzinnej tradycji jest rok 1999. Sławomir Gromulski kontynuując tradycję - po Dziadku i Ojcu otwiera firmę Gromulski Piekarnia Cukiernia w Mińsku Mazowieckim przy ul. 1 Maja14.

Pierwsze wypieki piekarnicze pojawiają się na lokalnym rynku 11 września 1999 roku.

1999

Swój początek Piekarnia Gromulski ma w okresie powojennym.
Dziadek Aleksander otwiera piekarnię w Mińsku Mazowieckim
przy ul. Siennickiej i pracuje w niej z synem Zygmuntem do czasu,
gdy ówczesne władze nakazują jej zamknięcie.

Po zamknięciu piekarni Zygmunt przez pewien czas pracuje
w piekarni PSS „Społem” gdzie uczy się zawodu,
tworzy nowe receptury i marzy o własnym biznesie.

W roku 1959 Zygmunt wynajmuje piekarnię w Dobrem i 29 grudnia pojawia się pierwszy chleb od Gromulskiego.

Na początku pracuje sam, w nocy piecze chleb w dzień rozwozi i sprzedaje. Zapotrzebowanie na chleb jest coraz większe a Piekarnia rozwija się, pomimo trudnych czasów dla rzemiosła.

W 1966 roku kupuje budynek, w którym działa piekarnia i przez kolejne lata rozbudowuje go i modernizuje.

1959